!

MIKÄLI TEILLÄ ON FLUNSSA- JA HENGITYSTIEOIREITA, KEHOITAMME KÄYTTÄMÄÄN VIDEOVASTAANOTTOA!

Asiakkaat, joilla on flunssa- ja hengitystieoireita, eivät pääse vastaanotolle lääkärikeskukseen. Tämän toiminnan tarkoituksena on suojata muuta väestöä. Vastaanotto järjestetään kuitenkin vaihtoehtoisella tavalla: videovastaanotolla. Videovastaanotolla saatte lääkärin konsultaation sekä tarvittaessa sairauslomatodistuksen, lähetteen tutkimuksiin ja lääkereseptejä. Etävastaanotolle voitte rekisteröityä täällä.

MUNASARJAKYSTAN POISTOLEIKKAUS

Munasarjakystan poistoleikkaus

Munasarjakysta on nesteellä täytetty rakkula. Se on yleisin ongelma, jolla hakeudutaan naistentautilääkärin vastaanotolle.

Suomessa munasarjakystoja hoidetaan mahdollisimman säästävillä keinoilla, ja leikkaukseen turvaudutaan vain ääritapauksissa.

Munasarjakystojen diagnostiikassa suuri merkitys on ultraäänitutkimuksella, joka suoritetaan kuukautiskierron eri vaiheissa. Kypsässä iässä olevilla naisilla tarkastetaan myös syöpämerkkiaineet.

Alle 3 cm:n kokoiset funktionaaliset kystat (follikulaariset ja keltarauhaskystat) nuorilla naisilla eivät yleensä vaadi leikkaushoitoa, niitä vain tarkkaillaan. Jos kystan neste ei imeydy takaisin kudokseen, käytetään lääkitystä.

Jos kystaan liittyy kipuoireyhtymä ja/tai kuukautiskierron häiriöitä, leikkaushoitoa ei kuitenkaan suljeta pois.

Synnynnäiset ja muuta alkuperää olevat kystat (neoplasiat, dermoidi, kystadenooma) ja erilaisia lisäyksiä sisältävät kystat kaipaavat yleensä leikkaushoitoa.

Suomessa kystaleikkauksia suoritetaan vain laparoskooppisesti. Poikkeuksena ovat vain jättikokoiset kystat, joita esiintyy erittäin harvoin.

Voit tutustua hinnastoon tässä.

Lääkärillämme, Marina Meierillä, on yli 20 vuoden kokemus leikkaavan synnytys- ja naistentautilääkärin työstä Suomessa. Hän tuntee parhaiten raskauden ja synnytyksen kulun sekä hormonaalisten häiriöiden ja vaihdevuosina tapahtuvien muutosten hoidon.

Voit varata konsultointiajan verkkopohjaisen ajanvarausjärjestelmän kautta.