LÄÄKÄRIKESKUS HELSINGISSÄ

VASEKTOMIA ELI MIEHEN STERILISAATIO

Miehen sterilisaatio on tehokkain ehkäisykeino. Se ei aiheuta mitään muutoksia miehen elimistössä. Leikkaus on hyvin siedettävissä, ja leikkauksesta toipuminen on nopeaa. Suomen laki sallii miehen sterilisaation yhden lääkärin päätöksen perusteella, jos potilas on täyttänyt 30 vuotta tai hänellä on jo kolme lasta.

Miehen sterilisaatio suoritetaan klinikassamme paikallispuudutuksella. Sterilisaatiossa katkaistaan osa siemenjohtimesta. Sen tuloksena siemennesteeseen ei joudu siittiöitä. Kaikki keskeiset sukupuolifunktiot kuitenkin säilyvät. Toimenpiteen jälkeen on käytettävä ehkäisyä 3 kuukauden ajan, sitten tehdään siemennestetutkimus, jolla varmistetaan vasektomian onnistuminen.

Voit varata konsultointiajan verkkopohjaisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Ennen vasektomian suorittamista saat kaikki tarvitsemasi tiedot kyseisestä toimenpiteestä ja sen seurauksista ja täytät ST1-lomakkeen.

Voit tutustua hinnastoon tässä.
Lääkärimme Jelena Aleksejenkova on kirurgi, jolla on pitkäaikainen työkokemus urologiasta muun muassa Helsingin yliopistollisen sairaalan urologian poliklinikalta.
Voit varata konsultointiajan verkkopohjaisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, sinun tulee soittaa klinikan aukioloaikana ajanvarausnumeroon +358 10 574 39 70.