avainlippu_sininen_34 MedFin | Lääkärikeskus ja työterveyshuoltopalvelut

!

MIKÄLI TEILLÄ ON FLUNSSA- JA HENGITYSTIEOIREITA, KEHOITAMME KÄYTTÄMÄÄN VIDEOVASTAANOTTOA!

Videovastaanotolla saatte lääkärin konsultaation sekä tarvittaessa sairauslomatodistuksen, lähetteen tutkimuksiin ja lääkereseptejä. Etävastaanotolle voitte rekisteröityä täällä.

Luomikartasto

Luomikartastomme on laadittu tunnetun suomalaisen ihotautilääkärin professori Raimo Suhonen johdolla.

Olemme jakaneet luomet 4 ryhmään: hyvänlaatuiset luomet, jotka ovat helposti poistettavissa; luomet, joita on vaikea poistaa ihoa vaurioittamatta; pahanlaatuiset ihonmuutokset tai syöpää edeltävät tilat sekä epäilyttävät luomet, jotka vaativat ehdottomasti histologista tutkimusta.

Ilmainen luomen etäarviointi

Ilmaisen palvelumme ansiosta saat vastauksen kahteen kysymykseen: (1) Tuleeko luomi poistaa lääketieteellisistä syistä? (2) Voiko luomen poistaa esteettisistä syistä?

Voit arvioida luomen itsenäisesti:

angiokerat3 Luomien kuvagalleria | MedFin

Angiokeratooma on hyvänlaatuinen ja melko yleinen verisuonikasvain ihossa. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

ateroma Luomien kuvagalleria | MedFin

Aterooma on tukkeutunut talirauhanen, joka jatkaa talierityistä suurentuen. Pienen aterooman poiston jälkeen kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki. Isomman aterooman poisto vaatii muutaman tikin.

cherryang2 Luomien kuvagalleria | MedFin

Kirsikkaluomi on yleinen ja hyvänlaatuinen verisuoniluomi. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

dermatofibr2 Luomien kuvagalleria | MedFin

Dermatofibrooma on hyvänlaatuinen sidekudoskasvain, joka voi hävitä vuosien aikana spontaanisti. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

FordVenLake Luomien kuvagalleria | MedFin

Kellertäviä talirauhasmuodostumia huulessa (Fordyce spots)(PILKKU POIS) kutsutaan myös nimellä huulikohju. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Useimmiten ei jätä arpea.

GranPyog Luomien kuvagalleria | MedFin

Pyogeeninen granulooma (G. Telangiectaticum) on hyvänlaatuinen verisuonikasvain, joka vuotaa helposti verta. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

hemangmusta Luomien kuvagalleria | MedFin

Hemangiooma on harmiton verisuoniluomi. Kuvassa laskimoveri värjää luomen tummaksi. (PISTE) Se tyhjenee ja vaalenee painamalla, mikä auttaa diagnostiikassa. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

keratseb5 Luomien kuvagalleria | MedFin

Rasvaluomet, seborrooiset keratoosit, ovat hyvänlaatuisia, mutta voivat aiheuttaa kutinaa. Ne on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

keratsebB1 Luomien kuvagalleria | MedFin

Rasvaluomi voi olla väriltään vaalea tai musta ja kaikkea siltä väliltä. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

mollusc3 Luomien kuvagalleria | MedFin

Ontelosyylä, jossa kiilloton alue keskellä on luonteenomainen.
Kuvan ontelosyylä on kooltaan suuri, noin 5 mm. Ontelosyylät ovat viruksen aiheuttamia ja voivat hävitä itsestään. Ne on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

naevcomp Luomien kuvagalleria | MedFin

Naevus compositus on yhdistelmäluomi, jossa on sekä junktionaalinen että intradermaalinen komponentti. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

NaevVerrucA Luomien kuvagalleria | MedFin

Hyvänlaatuinen, synnynnäinen, syylämäinen luomi, joka ei muutu pahanlaatuiseksi. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

rasvaluomi Luomien kuvagalleria | MedFin

Tyypillinen rasvaluomi, jossa on karhea pinta. Halkeilee ja murenee paksuntuessaan. Niiden syntyyn vaikuttaa ikä ja perintötekijät. Rasvaluomi ei muutu pahanlaatuiseksi. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

sebkerKKaar Luomien kuvagalleria | MedFin

Laakea rasvaluomi kulmakaaressa. Sen poistossa tulee varoa kulmakarvojen karvatuppia. Luomi on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä.

sebkerSl1 Luomien kuvagalleria | MedFin

Kainalossa ihopolyyppejä, pussimaisia ja vaarattomia ulokkeita, jotka hoitamattomina voivat hirttäytyä tekstiileihin. Ne on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Vartalolle jää vain pieni vaalea jälki.

skintags2 Luomien kuvagalleria | MedFin

Kainalossa ihopolyyppejä, pussimaisia ja vaarattomia ulokkeita, jotka hoitamattomina voivat hirttäytyä tekstiileihin. Ne on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Vartalolle jää vain pieni vaalea jälki.

spider Luomien kuvagalleria | MedFin

Hämähäkkiluomi (Naevus araneus) on hyvänlaatuinen pistemäinen kapillaarilaajentuma, josta avautuu ympärille pieniä kapillaareja. Hoidetaan tukkimalla keskussuoni. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

Venouslake2 Luomien kuvagalleria | MedFin

Huulikohju / huulen laskimolaajentuma on vaaraton ja vain esteettisesti merkityksellinen. Se on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Voi jäätää pienen vaalean jäljen.

verrsorm Luomien kuvagalleria | MedFin

Sormien syylät. Tähän virustautiin on monia hoitoja, mutta myös spontaani paraneminen on mahdollista. Niitä on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Mahdollisesti tarvetta useammalle hoitokerralle.

verrplant1 Luomien kuvagalleria | MedFin

Jalkapohjan syyliä, jotka paineenalaisina painuvat ihon sisään ja aiheuttavat kipua. Niihin ei ole yhtä varmaa hoitokeinoa. Spontaani paraneminen on vuosien mittaan mahdollista. Niitä on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Mahdollisesti tarvetta useammalle hoitokerralle.

naeviIDkarv Luomien kuvagalleria | MedFin

Hyvänlaatuisia intradermaaliluomia, joille tyypillisiä ovat ihokarvat. Niitä on mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

NaevSebSilv Luomien kuvagalleria | MedFin

Hiuspohjan taliluomi (Naevus sebaceous). Muodostuu lapsuudessa, on hiukseton ja voi aikuisiällä muuttua basalioomaksi. Useimmiten poistetaan nuoruudessa kirurgisesti. Mahdollista poistaa radiofrekvenssiveitsellä. Kasvoille ei yleensä jää arpea lainkaan ja vartalolle vain pieni vaalea jälki.

Helpoin tapa arvioida luomi on lähettää siitä kuva sivustossamme olevan pikaviestintäikkunan kautta.

Luomen etäarviointi: ilmainen LUE LISÄÄ
Arviointi + 1–3 luomen poisto: 229 €      VARAA AIKA